Simply Happy at Work

Martine Behrens - Even voorstellen

Op een middag zat ik op het terras te lunchen met twee collega-bedrijfsjuristen en zij vertelden vol passie over de pagina’s lange contracten en de gesprekken met veeleisende cliënten. Ik voelde mij letterlijk uitchecken tijdens mijn laatste hap van de salade en stelde mezelf de vragen: “Doe ik ditzelfde werk? Kan ik ook met zoveel enthousiasme over mijn baan als bedrijfsjurist vertellen?” 

Het antwoord op die vragen was heel duidelijk. Die middag was voor mij een keerpunt, een duw die ik nodig had. Ik heb mijn baas gebeld en gezegd dat ik ermee wilde stoppen. Ik nam een paar maanden vrij om te onderzoeken wat er nog meer is qua persoonlijke ontwikkeling, yoga, meditatie, gezond eten, detoxen en veel kletsen met vriendinnen. Van alles ontdekt en altijd eruit gehaald waar ik mij goed bij voelde en wat werkte en effect had.

Met mijn juridische achtergrond en mijn skills in mediation en HR merk ik dat ik mezelf kan helpen maar ook het leven van veel mede-juristen kan verbeteren. Ik merk hoe partners van advocatenkantoren worstelen met de toekomst van hun kantoor. Dat maakt dat ze nadenken hoe zich te onderscheiden, hoe de beste rechtenstudenten aan te trekken en ook hoe de werkdruk buiten de deur te houden.

 

Dit knagende gevoel dat het tijd is om het anders te willen, gaat ten koste van het eigen werkplezier en zeker dat van de collega’s op kantoor. Het is zo zonde dat de mooie inhoud van het vak ondersneeuwt in het blussen van brandjes en de waan van de dag. Ik weet hoe dat is en ik snap hoe je die gedachten kan ontrafelen tot een duidelijke visie voor de komende 10 jaar. 

Thanks for submitting!

In mijn werk als werkgeluk expert gaat het wat mij betreft om de juiste kennis te vergaren, tot je door laten dringen en toepassen. Het lijkt warempel wel op het juridische denkwerk. Ik doe mijn werk als coach met genadeloze liefde en ontwapenende humor. Ik ben wars van opsmuk, de buitenkant en wollig taalgebruik. Ik hou niet van getrut met punten en komma’s (dat laat ik over aan een advocaat). Ik ben een vat vol met positiviteit en laten we vooral beginnen met doen!

Mijn visie op een succesvol en ambitieus advocatenkantoor met bevlogen medewerkers is simpel en bovenal praktisch. Ik heb veel meer plezier in mijn werk nu ik doe waar ik goed in ben, waar ik bakken energie van krijg. Elke dag weer, ook als ik slecht heb geslapen.

 

Daarvoor is geen grote ommezwaai nodig of een transformatie waarmee je je kantoor op zijn kop zet. Toekomstbestendig zijn en succes vergroot je door aandacht te schenken en de tijd te nemen: oprechte en eerlijke aandacht, duidelijk zijn en beslissingen durven te nemen. Het is niet zo ingewikkeld en hoogdravend.

 

Denk groot en begin klein. Ik ervaar dat elke dag weer in mijn eigen leven en heb een stralende toekomst in het vizier. 

 

Als je mij zou kennen dan weet je dat: 

  • Er altijd wel een vlek op mijn blouse zit.

  • Ik altijd en overal mogelijkheden zie tot het irritante aan toe.

  • Ik elke ochtend onder een ijskoude douche sta met een lekker dansnummer als timer, want het water blijft wel echt koud;

  • Dat mijn dochters mijn moeder bellen als ze een keer lekker willen eten;

  • En dat ik mij verheug op de vrijdag om dan te luisteren naar de Zelfspodcast en regelmatig hardop in een deuk lig. 

  • Ik vaak de uitjes en avondjes met mijn vriendinnen organiseer, ze noemen mij ook een echte regeltante to the max. 

  • Wij elke zomervakantie een carpool karaoke opnemen van het dan favoriete liedje, uit volle borst zingen en het filmpje sturen aan familie en vrienden als zomergroet!