top of page

Simply Happy at Work

Martine Behrens - Even voorstellen

Martine oranje.jpg

Op een middag zat ik op het terras te lunchen met twee collega-bedrijfsjuristen en zij vertelden vol passie over de pagina’s ingewikkelde contracten en de gesprekken met veeleisende cliënten. Ik voelde mij letterlijk uitchecken tijdens mijn laatste hap van de salade en stelde mezelf de vragen: “Doe ik ditzelfde werk? Kan ik ook met zoveel enthousiasme over mijn juridische werk vertellen?” 

Het antwoord op die vragen was heel duidelijk. Die middag was voor mij een keerpunt, een duw die ik nodig had. Ik heb mijn baas gebeld en gezegd dat ik ermee wilde stoppen. Ik nam een paar maanden vrij om te onderzoeken wat er nog meer is qua persoonlijke ontwikkeling, groei en werk waar mijn hart van klopte en dat ik ook met mijn privé leven kon combineren. Van alles ontdekt, altijd eruit gehaald waar ik mij goed bij voelde en wat werkte en effect had.

Met mijn juridische achtergrond en mijn vaardigheden in positieve coaching merk ik dat ik mezelf help maar ook het leven van veel professionals, ambitieuze managers en talentvolle partners kan verbeteren. Ik merk hoe jonge ambitieuze professionals worstelen met de toekomst van hun carrière. Dat maakt dat ze nadenken hoe alle ballen in de lucht te houden, alles te doen om goed te worden en ook de balans in hun leven te vinden om die burn-out zo lang mogelijk buiten de deur te houden. 

Dit twijfelende gevoel dat ze het eigenlijk anders willen doen, maar niet goed weten hoe en waar te beginnen maakt dat ze vaak met de gedachte spelen om te stoppen met deze rat-race. Het is zo zonde dat de interessante en mooie kant van het vak ondersneeuwt in de hoge werkdruk en de constante druk om te  moeten en willen presteren.

Ik weet hoe dat is en ik snap hoe het is om die worstelingen te ontrafelen zodat ze 100% kiezen voor een leven als ambitieuze en succesvolle professional, consultant of manager.  

In mijn werk als well being-expert (werkgeluk) gaat het wat mij betreft in eerste instantie om ruimte te creëren voor alle ambities, doelen en kwaliteiten. Waar ben je goed in, hoe houd je energie aan het einde van de dag en hoe kom je daar waar jij gelukkig van wordt? 

Ik doe mijn werk als coach met genadeloze liefde en ontwapenende humor. Ik ben wars van opsmuk, de glimmende buitenkant en wollig taalgebruik. Ik hou niet van getrut met punten en komma’s (dat laat ik over aan een jurist). Ik creëer de ruimte waar je jezelf ontmoet en een ander leven als mens én succesvolle professional, consultant of manager ontdekt vanuit vertrouwen en met concreet pakket aan vaardigheden, tools en strategieën om als vakman én persoon uit te blinken. 

Mijn visie op een ontspannen carrière als jonge, succesvolle persoon is simpel en bovenal praktisch. Ik heb veel meer plezier in mijn werk nu ik ruimte heb gecreëerd om te doen waar ik goed in ben, waar ik bakken energie van krijg. Elke dag weer, ook als ik slecht heb geslapen.

Daarvoor is geen grote ommezwaai nodig of transformatie waarmee je je leven 180 graden op zijn kop zet. Succesvol zijn, productief werken en hoge prestaties leveren, is binnen handbereik door te kijken met een positieve mindset, vergroten van veerkracht en het verlagen van stress en werkdruk. Dat vraagt  lef en durf om ruimte hiervoor te maken. Ruimte om het anders te doen, in ieder geval niet zoals de oudere collega of ervaren manager het altijd heeft gedaan en nog steeds doet. 

Ik help jonge professionals om het leven opnieuw in te richten en succesvol, productief en (werk)gelukkig te worden. Stap voor stap. Op eigen tempo en samen met elkaar en anderen, En met een dosis humor, zelfspot en prikkelend zodat oude patronen onder de loep worden genomen. 

Zo ben ik ook begonnen en ik leef echt een leven vol ambitie, werk hard met veel plezier en heb genoeg tijd voor andere dingen in mijn leven die voor mij belangrijk zijn.  

Thanks for submitting!

_MG_09151606372118239.jpg

Als je mij zou kennen dan weet je dat: 

  • Er altijd wel een vlek op mijn blouse zit.

  • Ik altijd en overal mogelijkheden zie tot het irritante aan toe.

  • Ik elke ochtend onder een ijskoude douche sta met een lekker dansnummer als timer, want het water blijft wel echt koud;

  • Dat mijn dochters mijn moeder bellen als ze een keer lekker willen eten;

  • En dat ik mij verheug op de vrijdag om dan te luisteren naar de Zelfspodcast en regelmatig hardop in een deuk lig;

  • Ik vaak de tripjes en avondjes met mijn vriendinnen organiseer, ze noemen mij ook een echte regeltante to the max. 

  • Wij elke zomervakantie een carpool karaoke opnemen van het dan favoriete liedje, uit volle borst zingen en het filmpje sturen aan familie en vrienden als zomergroet!  

bottom of page