Simply Happy at Work

Martine Behrens - Meten is weten 

Medewerkers willen een betere werk-prive balans. Ook is er behoefte aan  goede begeleiding, vooral op het persoonlijke vlak. Is thuiswerken nu een vast onderdeel van de werkweek of wil iedereen het liefst terug naar kantoor? Wat speelt er nu echt onder de medewerkers? Waar komt de onvrede vandaan?
Allemaal vragen en kwesties die op je afkomen en waar je snel een passend antwoord op wilt vinden. Het is zonde van het geld en energie om lukraak wat initiatieven te starten. Wat dan wel? 
De oplossing is simpel! Eerst de juiste vragen stellen, antwoorden verzamelen en bespreken met kantoor zodat je weet waar de behoefte ligt en wat de wensen zijn. Daarna kan je doelgericht met nieuwe
ideeën en plannen komen die wel hout snijden en om die reden direct effectief en succesvol zijn. 

stap 1: Quick scan: krijg inzicht!  

We starten met een scan. Aan de hand van een aantal vragen ontvang je gegevens en feiten over de werksfeer, verbondenheid, het toekomstperspectief en hoe de baan wordt ervaren.   

Na het invullen van de vragen ontvang je inzicht van de bedrijfscultuur op dit moment op de werkvloer. Waar wringt de schoen? Willen ze een 4-daagse werkweek of een 'veilige werksfeer'? Medewerkers voelen zich betrokken en gehoord door deze start.  

Het is een uitstekend begin. Echter om nog beter in te spelen op de wensen en behoeften van de medewerkers voegen we nog een belangrijk onderdeel toe.   

stap 3: Kick off: duurzaam samenwerken

Dan is het tijd voor een echte Kick off sessie om met elkaar over de uitkomsten van de Quickscan en de interviews te praten. Tijdens deze live bijeenkomst bespreken we uiteraard ook de visie en strategie van het kantoor en werken we toe naar meer samenwerking en onderlinge verbinding. 

Deze combinatie van drie onderdelen zorgt voor een waardevolle start om toe te werken naar een organisatie waar iedere medewerker productiever, meer toegewijd is en gelukkiger is. 

 

De nieuwe plannen zijn effectief en duurzaam omdat ze namelijk rekening houden met de wensen en behoeften van het team en kantoor en het is nu van iedereen en daarmee gegarandeerd succesvol.  

 

Simpel, effectief, duurzaam! 

stap 2: Interviews met medewerkers

Onderdeel van het 'meten is weten' is  het voeren van (vertrouwelijke) gesprekken met zoveel mogelijk medewerkers.

In dit persoonlijke half uur wordt gesproken over de werkcultuur, work-life balans, begeleiding op het persoonlijke vlak, samenwerking en de eigen ontwikkeling. 

De bevindingen hiervan zijn belangrijk om een goed beeld te krijgen van wat er nu echt wordt verstaan met een betere werk-prive balans en ook wat wordt bedoeld met meer aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.  

Na dit Meesterlijke Traject: 

💡 is het meer duidelijk wat nu wordt bedoeld met een betere werk-privé balans;

💡 kan je dan ook gericht aan de slag met voorstellen om hier verbetering in te krijgen; 

💡 geef je samen handen en voeten aan de wens tot meer begeleiding van medewerkers; 

💡 ontstaat er een goede vorm van hybride werken waar thuiswerken en op kantoor zijn natuurlijk in elkaar overgaan; 

💡 is de samenwerking verbeterd omdat er over en weer meer begrip en helderheid is;

💡 heb jij meer inzicht, duidelijkheid en controle over wat er speelt op kantoor en kan je hier tijdig op (bij)sturen! 

Kortom, een geweldige start om te bouwen aan een positieve werkcultuur op kantoor waar iedereen de beste versie van zichzelf kan zijn! 

SHAW happy wall groen.jpg

Simply Happy Fans

"Martine is een fijne scherpe coach met humor, relativeringsvermogen en oog voor de mens. Ze is eerlijk in wat ze ziet gebeuren en kan daarin een mooie spiegel zijn! Verder vind ik haar zeer zorgvuldig en kun je op haar bouwen!"

Paula Dillema, eigenaar van Business & zo