top of page

2022 voor jouw deur! Kies jouw doelen

Bijgewerkt op: 27 jan. 2022

December is een ultieme maand voor reflectie en ook om nieuwe doelen te stellen. Doelen die je in 2022 voor elkaar wilt krijgen. Waarmee jij toe werkt naar een leuker en gelukkiger leven. Wellicht weet jij al welke dingen jij heel graag wilt bereiken en heb je al doelen voor jezelf gesteld. Mogelijk heb je echter nog wat inspiratie nodig. In deze blog neem ik jou mee in 22 doelen die jij kunt stellen voor 2022 om een gelukkiger leven te leiden. Waar ga jij als eerst mee aan de slag?1. Doe het anders op je werk

Wil jij een andere functie of misschien wel een andere wending geven aan je carrière? 2022 is het jaar om hier werk van te maken! Je spendeert een groot gedeelte van jouw leven werkend, waarom zou jij er dan niet alles aan doen om het zo prettig mogelijk te maken? Misschien wil je meer flexibel werken, voor jezelf beginnen, minder werken, meer verdienen of een ander functie krijgen. Wat het ook is wat jij wilt, ga ervoor!


2. Shop local

Door meer lokaal te winkelen draag jij een steentje bij aan de groei van kleinere ondernemers. Vaak zul je merken dat de producten net zo lekker/goed zijn, zo niet beter! Hiermee ben je zelf ook meer verbonden met je eigen woonomgeving, ontmoet je meer mensen in je eigen kring.


3. Ga een gesprek aan met dat familielid

De kerst is voorbij en de band met dat ene familielid is niet meer zoals het geweest is. 2022 is het jaar om hier verandering in te brengen! Wat er ook in het verleden (of nu) heeft afgespeeld, is het niet een stuk fijner zijn om een positieve band te hebben? Stiekem kost dit jou meer energie dan je lief is.


4. Maak van bewegen een gewoonte

Hier is waarschijnlijk weinig uitleg bij nodig! Bewegen is gezond en geeft je energie. Vind een manier van bewegen die bij jou past, dan zal het een stuk makkelijker worden om het vol te houden. Doe het ook samen. Download de Ommetje app nu en start een team om samen te wandelen. Elke dag minimaal 20 minuten heel ongelooflijk veel voordelen voor je eigen vitaliteit.


5. Lees elke dag minimaal 20 bladzijden

Lezen is goed voor je! Misschien vind je de ontspanning in het lezen van een roman of ben je meer van de zelfhulp boeken. Wat het ook is, lees minimaal een boek per maand in 2022. Ben je opzoek naar boeken tips? Op mijn sociale media geef ik regelmatig tips over leuke boeken. Volg mij op Instagram. Neem jezelf voor om elke dag minimaal 20 bladzijden te lezen en voor je het doorhebt heb je een boek gelezen.


6. Neem dagelijks een koude douche

Een koude douche nemen in de ochtend kent eindeloos veel (gezondheids)voordelen. Het verbetert onder andere jouw immuunsysteem en zorgt ervoor dat je meer energie hebt. Hoe koud zet jij jouw douche? Begin met koud afdouchen en bouw het rustig op. Wellicht douche je net als ik in de ochtend enkel koud voor die quick start van jouw dag!


7. Reken af met die oude belemmeringen en niet helpende gedachten

Even heel eerlijk… Loop je er niet al lang genoeg mee rond? Dit jaar wordt het jaar dat je eindelijk afrekent met die oude angsten. Spreken voor een grote groep? Geen problemen voor jou. Aangeven wat je grenzen zijn? Dat doe je! Tijd om die negatieve gedachtenpatronen te vervangen door meer helpende gedachtenpatronen.


Vind je dat nog niet zo makkelijk? Wellicht is mijn persoonlijke traject Creëer je eigen werkgeluk dan ideaal voor jou!


8. Leg die mobiele telefoon vaker weg

Door minder tijd op jouw telefoon te spenderen, leef je meer in de echte wereld. En dat is waar alle fantastische ervaringen plaatsvinden. Hoeveel weet jij nou nog van die ene avond dat je doelloos kattenfilmpjes aan het kijken was? Vast een stuk minder dan die gezellige spelletjes avond met het hele gezin. Minder tijd op je telefoon spenderen betekent meer tijd spenderen aan wat jij belangrijk vindt. De mobiele telefoon kan zorgen voor een ongezonde digitale vorm van verslaving.


9. Investeer in één goed meubelstuk

Misschien niet iets wat je direct had verwacht, maar investeren in een goed meubelstuk kan wel degelijk invloed hebben op de kwaliteit van jouw leven. Die ene bank vervangen waardoor jij een stuk meer comfort hebt (en misschien sneller mensen uitnodigt bij jou thuis). Of is het tijd voor een nieuw bed? Beter slapen betekent meer energie. Waarschijnlijk is dit doel niet voor iedereen relevant, maar het kan nooit kwaad om eens goed naar jouw inrichting te kijken en deze in 2022 een upgrade te geven! Of verplaatst je meubels eens in je woonkamer!


10. Maak een moodboard

Maak jouw doelen visueel! Door jouw doelen visueel te maken, word je er constant aan herinnerd. Je vergroot daarmee de kans op het leven wat jij wil aanzienlijk! In deze podcast hoor je meer over doelen visueel maken en hoe jij aan de slag gaat met een moodboard.


11. Plan ‘me-time’ in

Merk je dat je te weinig tijd voor jezelf hebt? Tijd om daar verandering in te brengen! Plan bewust tijd voor jezelf in (ja, blok in jouw agenda), zodat je neemt wat je nodig hebt. Als je dit doet, merk je dat je waarschijnlijk ook een stuk leuker mens wordt voor iedereen om jou heen. Want ja, iedereen heeft wel eens een momentje voor zichzelf nodig.


12. Plan ‘social-time’ in

Wat geldt voor me-time, geldt ook voor sociale dingen! (extra belangrijk als je denkt hier geen tijd voor te hebben). Heb je daar niet zo’n zin in? Je zult vaak merken dat als je dit eenmaal doet, jij je erna een stuk prettiger zult voelen. Wij mensen zijn tenslotte sociale wezens! Plan een vrienden dagje of organiseer een buurtBBQ.


13. Leer een nieuwe taal

Altijd al droom gehad om ooit eens naar het buitenland te verhuizen? Of niet, maar lijkt me gewoon leuk om een nieuwe taal te leren? Dit is het moment om te starten! Misschien ga jij direct op een cursus of kiest hij ervoor om laagdrempelig te beginnen met bijvoorbeeld de app Duolingo.


14. Investeer in jouw relaties

Investeren in jouw relaties zal je waarschijnlijk een stuk meer opleveren dan dat het je kost. De mens is een sociaal wezen en hecht hier dus waarde aan. Op het moment dat je investeert in relaties, zou je merken dat deze personen ook meer in jou zullen investeren. Je bent je eigen omgeving, dus kiest bewust met wie je tijd spendeert.


15. Maak een gewoonte van reflectie

Kijk regelmatig eens terug op wat je hebt bereikt. Door terug te kijken krijg jij een duidelijker beeld van waar je in de toekomst naartoe kunt gaan en welke stappen je al hebt gezet. Vaak vergeten wij onderweg nog wel eens hoe ver we zijn gekomen.


16. Denk na over wat je écht wil in het leven

Dit is het jaar om na te denken over wat je echt wil in het leven. Niet meer doelloos door jouw leven lopen op de manier hoe de maatschappij of anderen “vinden het moet”, maar jouw eigen richting bepalen. Wat wil jij écht? Neem de regie over jouw stuur!17. Maak tijd voor die ene hobby

Heb je een hobby of iets wat je vroeger leuk vond, maar eigenlijk niet meer aan toe komt? Door kinderen, werk, studie of andere bezigheden? Tijd om daar weer ruimte voor te maken! Want als het je gelukkig maakt… Dan is dat het dubbel en dwars waard!


18. Zet een doel die een beetje spannend is

Bij het stellen van doelen zijn wij vaak geneigd om doelen te stellen die haalbaar en dichtbij lijken. Want, wat als het niet lukt? Of het omgekeerde: het lukt wel! Dit willen wij graag voorkomen. Maar op het moment dat jij deze super haalbare doelen stelt, zul je jezelf misschien iets minder uitdagen. Want, het lukt toch wel… Door het stellen van doelen waar je eigenlijk bang voor bent of die je spannend vindt zul je jezelf meer pushen en nog leukere dingen bereiken in het leven. Dingen die je misschien wel onmogelijk acht! Gelukkig zijn is besmettelijk en kent veel positieve bijvangsten.


19. Gebruik ikigai

Probeer in 2022 dagelijks je ikigai te bepalen. Daar waar jij je bed voor uit komt. Daarmee zorg je er voor dat jouw doelen of intenties constant top-of-mind zijn. Perfect om in jouw dagelijkse routine op te nemen dus!


20. Wees creatief

Door jouw rechter hersenhelft aan het werk te zetten en creatief bezig te zijn, verminder je angst en stress. En… Het is natuurlijk heel leuk! Tekenen, doodlen, boetseren, in de tuin werken.


21. Eet dagelijks 500 gram groente

Groente eten is gezond! Ja, dat wist je natuurlijk al. Maar als je heel eerlijk bent, zijn er vast wel eens dagen dat je niet aan jouw 500 gram groente komt. Zonde! Want het geeft je een hoop energie en zorgt dat je meer uit jouw dagen kunt halen. Start je dag met een groene smoothie waar al minimaal 400 gram in verstopt zit


22. Volg een opleiding op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

Heb je tot hier gelezen? Dan weet ik zeker dat je bezig bent met het leven van jouw leukste en mooiste leven! Je wilt vooruit en er alles uithalen. Mijn complimenten!


Mooi moment om te bepalen welke opleiding of training jij wilt volgen in 2022. In mijn persoonlijke traject leer jezelf beter kennen en ook welke werkomgeving echt bij jou past.


bottom of page