2022 voor jouw deur! Kies jouw doelen

December is een ultieme maand voor reflectie en ook om nieuwe doelen te stellen. Doelen die je in 2022 voor elkaar wilt krijgen. Waarmee jij toe werkt naar een leuker en gelukkiger leven. Wellicht weet jij al welke dingen jij heel graag wilt bereiken en heb je al doelen voor jezelf gesteld. Mogelijk heb je echter nog wat inspiratie nodig. In deze blog neem ik jou mee in 22 doelen die jij kunt stellen voor 2022 om een gelukkiger leven te leiden. Waar ga jij als eerst mee aan de slag?1. Doe het anders op je werk

Wil jij een andere functie of misschien wel een andere wending geven aan je carrière? 2022 is het jaar om hier werk van te maken! Je spendeert een groot gedeelte van jouw leven werkend, waarom zou jij er dan niet alles aan doen om het zo prettig mogelijk te maken? Misschien wil je meer flexibel werken, voor jezelf beginnen, minder werken, meer verdienen of een ander functie krijgen. Wat het ook is wat jij wilt, ga ervoor!


2. Shop local

Door meer lokaal te winkelen draag jij een steentje bij aan de groei van kleinere ondernemers. Vaak zul je merken dat de producten net zo lekker/goed zijn, zo niet beter! Hiermee ben je zelf ook meer verbonden met je eigen woonomgeving, ontmoet je meer mensen in je eigen kring.


3. Ga een gesprek aan met dat familielid

De kerst is voorbij en de band met dat ene familielid is niet meer zoals het geweest is. 2022 is het jaar om hier verandering in te brengen! Wat er ook in het verleden (of nu) heeft afgespeeld, is het niet een stuk fijner zijn om een positieve band te hebben? Stiekem kost dit jou meer energie dan je lief is.


4. Maak van bewegen een gewoonte

Hier is waarschijnlijk weinig uitleg bij nodig! Bewegen is gezond en geeft je energie. Vind een manier van bewegen die bij jou past, dan zal het een stuk makkelijker worden om het vol te houden. Doe het ook samen. Download de Ommetje app nu en start een team om samen te wandelen. Elke dag minimaal 20 minuten heel ongelooflijk veel voordelen voor je eigen vitaliteit.


5. Lees elke dag minimaal 20 bladzijden

Lezen is goed voor je! Misschien vind je de ontspanning in het lezen van een roman of ben je meer van de zelfhulp boeken. Wat het ook is, lees minimaal een boek per maand in 2022. Ben je opzoek naar boeken tips? Op mijn sociale media geef ik regelmatig tips over leuke boeken. Volg mij op Instagram. Neem jezelf voor om elke dag minimaal 20 bladzijden te lezen en voor je het doorhebt heb je een boek gelezen.


6. Neem dagelijks een koude douche

Een koude douche nemen in de ochtend kent eindeloos veel (gezondheids)voordelen. Het verbetert onder andere jouw immuunsysteem en zorgt ervoor dat je meer energie hebt. Hoe koud zet jij jouw douche? Begin met koud afdouchen en bouw het rustig op. Wellicht douche je net als ik in de ochtend enkel koud voor die quick start van jouw dag!


7. Reken af met die oude belemmeringen en niet helpende gedachten

Even heel eerlijk… Loop je er niet al lang genoeg mee rond? Dit jaar wordt het jaar dat je eindelijk afrekent met die oude angsten. Spreken voor een grote groep? Geen problemen voor jou. Aangeven wat je grenzen zijn? Dat doe je! Tijd om die negatieve gedachtenpatronen te vervangen door meer helpende gedachtenpatronen.


Vind je dat nog niet zo makkelijk? Wellicht is mijn persoonlijke traject Creëer je eigen werkgeluk dan ideaal voor jou!


8. Leg die mobiele telefoon vaker weg

Door minder tijd op jouw telefoon te spenderen, leef je meer in de echte wereld. En dat is waar alle fantastische ervaringen plaatsvinden. Hoeveel weet jij nou nog van die ene avond dat je doelloos kattenfilmpjes aan het kijken was? Vast een stuk minder dan die gezellige spelletjes avond met het hele gezin. Minder tijd op je telefoon spenderen betekent meer tijd spenderen aan wat jij belangrijk vindt. De mobiele telefoon kan zorgen voor een ongezonde digitale vorm van verslaving.