top of page

Binnen beginnen om buiten te winnen!

Geluk is een van de belangrijkste doelen in het leven van de meeste mensen. Veel mensen streven naar het bereiken van succes, rijkdom, een goede carrière, een fijne relatie en andere zaken in de hoop dat deze hen geluk zullen brengen. Echter, wat vaak vergeten wordt is dat geluk van binnenuit komt. Dit betekent dat het geluk dat we ervaren in ons leven niet afhangt van externe factoren, maar afhankelijk is van hoe we ons voelen van binnen. In deze blog zal ik bespreken waarom geluk van binnen komt en hoe het naar buiten stroomt.Geluk is een emotie Een van de belangrijkste redenen waarom geluk van binnen komt is dat het afhankelijk is van onze mentale toestand. Onze gedachten en emoties hebben een enorme invloed op onze gevoelens en ons welzijn. Als we negatieve gedachten hebben en ons veel zorgen maken over de toekomst, dan zullen we ons ongelukkig voelen, zelfs als alles goed lijkt te gaan in ons leven. Aan de andere kant, als we positieve gedachten hebben en dankbaar zijn voor wat we hebben, dan zullen we ons gelukkiger voelen, zelfs als we te maken hebben met uitdagingen en moeilijkheden.

Wees jezelf

Een ander belangrijk aspect van geluk is zelfacceptatie. We moeten onszelf accepteren zoals we zijn, met onze sterke en zwakke punten. Wanneer we onszelf accepteren, zijn we beter in staat om ons geluk te vinden en te waarderen. Als we onszelf niet accepteren, zullen we ons voortdurend vergelijken met anderen en ons ongelukkig voelen omdat we denken dat we niet goed genoeg zijn.


Nieuwe auto nieuw geluk? Het is ook belangrijk om te begrijpen dat geluk niet afhankelijk is van externe factoren. Veel mensen denken dat ze gelukkig zullen zijn als ze een nieuwe auto kopen, een groot huis hebben of een goede baan hebben. Echter, hoewel deze zaken misschien tijdelijk geluk kunnen brengen, zijn ze niet de belangrijkste bron van geluk. Geluk komt van binnenuit en kan niet gekocht worden met geld of materiële bezittingen.

Positieve vibes

Geluk van binnenuit komt voort uit ons vermogen om onze eigen emoties en gedachten te beheersen. Dit betekent dat we ons bewust moeten zijn van onze gedachten en emoties en in staat moeten zijn om ze te reguleren. Wanneer we ons bewust zijn van onze gedachten en emoties, kunnen we ons richten op de positieve en helpende gedachten en emoties, terwijl we de negatieve en schadelijke gedachten en emoties kunnen loslaten.

Dankbaarheid

Wanneer we ons richten op positieve gedachten en emoties, zullen we ons gelukkiger en meer voldaan voelen. Dit kan een positieve invloed hebben op ons welzijn en kan ons helpen om te gaan met stressvolle situaties. Als we ons bijvoorbeeld richten op dankbaarheid voor wat we hebben, zullen we ons gelukkiger voelen, zelfs als we te maken hebben met moeilijkheden.


Er is geen recept voor geluk of een trucje, laat staan een checklist die je afvinkt. Aan de ene kant is dat goed nieuws en aan de andere kant ook weer jammer. Zie geluk als een spier en spieren kan je trainen om sterker te worden.


Wil jij ook sterkere geluksspieren? Neem dan contact met mij op via info@simplyhappyatwork.nl en dan maak ik een schema voor jou in 12 minuten!


bottom of page