top of page

De gedurfde stappen van BobEr was eens een man die Bob heette. Bob werkte al een paar jaar bij zijn huidige baan en had wat problemen met zijn manager. De manager van Bob was een beetje een micromanager en keek altijd over Bob's schouder om te controleren of hij alles correct deed. Bob voelde zich gestrest en gefrustreerd en besloot dat hij er iets aan moest doen.

Gedurfde actie

Op een dag was Bob aan het surfen op internet en kwam hij een artikel tegen over provocerende coaching. Het artikel beschreef hoe deze vorm van coaching cliënten helpt om hun aannames ter discussie te stellen, buiten de gebaande paden te denken en gedurfde actie te ondernemen. Bob was geïntrigeerd en besloot het eens te proberen.


De eerste keer was schrikken

De eerste sessie van Bob met zijn coach was even schrikken. Zijn coach was een nuchtere en lange vrouw die hem meteen prikkelende en plagende vragen begon te stellen. Bob was verrast, maar besefte al snel dat dit precies was wat hij nodig had. Hij zat vast in een sleur en zijn coach hielp hem de dingen vanuit een nieuw perspectief te bekijken.


Micro manager werd mini-manager

De coach van Bob hielp hem ook de humor in te zien van zijn situatie. Ze wees erop dat het micromanagen van zijn manager eigenlijk heel geweldig was. Alles heel klein maken en dan kan je het zo opvegen. Je ziet het soms bijna over het hoofd. Mini-vergadering, mini-rapport, mini lunch, mini-bilaatje. Ze sprak ook steeds met alleen maar verkleinwoordjes. Bob moest oppassen dat hij op zijn werk de manager ook niet mini-manager ging noemen. Hij begon de situatie in een ander licht te zien en voelde meer controle.


Bob's plan

Bob bedacht ook een plan van aanpak. Ze hielp hem specifieke stappen te identificeren die hij kon nemen om zijn relatie met zijn manager te verbeteren en om zichzelf effectiever te laten gelden. Bob was aanvankelijk sceptisch, maar ontdekte al snel hoe hij de discussies met zijn mini-manager het beste kon voeren (of niet)


Voordelen van het probleem!

De coach van Bob hielp hem ook om de voordelen van zijn situatie in te zien. Ze hielp hem in te zien dat het micromanagen van zijn manager hem in feite de kans gaf om op te vallen en te schitteren. Bob was in staat om zich groot te maken en vooral de grote lijnen in de gaten te houden. Op die manier werd hij weer eigenaar van zijn werk en kon zijn talenten laten zien aan zijn manager en de rest van het team.


Zijn manager was niet zijn vijand en ook geen mini-mens, maar iemand die zijn best deed om het team te leiden. Bob kon een andere band opbouwen met zijn manager en kon effectiever communiceren.


Na een paar sessies met zijn coach voelde Bob zich veel beter over zijn baan en zijn relatie met zijn manager. Hij was in staat om de humor ervan in te zien en was in staat gedurfde maatregelen te nemen om zijn situatie te verbeteren. Hij zag ook de voordelen van zijn situatie in en kon profiteren van de kansen die op zijn pad kwamen nu hij zich groter maakte.


No-nonsense

Kortom, als je het gevoel hebt vast te zitten in een sleur en je hebt problemen met je manager, dan is provocerende coaching misschien precies wat je nodig hebt. Het is een no-nonsense, oprechte benadering die jou helpt jouw ​​aannames ter discussie te stellen, buiten de gebaande paden te denken en gedurfde actie te ondernemen. En als je geluk hebt, zul je merken dat je coach je zal helpen de humor in je situatie in te zien, en zul je kunnen lachen om jezelf en je manager.


Durf jij ook het goede voorbeeld van Bob te volgen? Neem jij een nuchtere en lange coach in de armen om weer lachend aan het werk te gaan? Mail mij dan via info@simplyhappyatwork.nl en dan plannen we een KLIK gesprek van 17 minuten.

bottom of page