top of page

Deze jonge advocaat deed het gewoon!

Bijgewerkt op: 14 feb.

Als jonge advocaat voelde ik me vastzitten en onzeker over mijn loopbaan. De lange uren, de stress en de druk van het werk sloegen op mijn gemoed, en ik voelde me verloren. Op een dag stelde een vriend voor om coaching te proberen om mijn gedachten te ordenen en helderheid te vinden. Toen ontmoette ik mijn coach, een vrouw, en vanaf de eerste sessie wist ik dat ze anders was dan andere coaches waar ik over had gehoord.

Stao

Stap vooruit en terug

Ze had een unieke aanpak voor coaching die humor combineerde met praktische strategieën om me te helpen een beter besluit over mijn toekomst te maken. Tijdens onze sessies moedigde mijn coach me aan om een stap terug te doen en mijn situatie vanuit een ander perspectief te bekijken. Ze hielp me te erkennen dat ik mezelf beperkte met negatieve gedachten en overtuigingen die me tegenhielden om mijn volle potentieel te bereiken.


Post-its Met haar begeleiding begon ik mijn sterke punten en minder goede punten te identificeren, en hoe ze mijn werk en leven beïnvloedden. Ik kon de patronen in mijn gedrag zien die mij stress en angst bezorgden, en hoe ik ze kon veranderen. Wat onze sessies zo leuk maakte, was de gebruikte humor van mijn coach. Ze kon me altijd aan het lachen maken, zelfs tijdens de meest uitdagende momenten. Zo plakte ze de hele tijd overal post-it op als ik iets zei wat ik moest doen. Het werd een hilarisch gebeuren met al die gele briefjes.


Juridische passie Met haar hulp kon ik zien dat mijn passie voor het juridische vak nog steeds bestond, en dat het alleen begraven was onder de stress en druk van mijn baan. Ik besefte dat ik vastzat omdat ik in de verkeerde rol zat, en dat ik een manier moest vinden om mijn werk bevredigender en aangenamer te maken.

Met de hulp van mijn coach was ik in staat om de beste beslissing van mijn leven te maken: om een risico te nemen en een loopbaanwijziging te maken. Ik vond een rol die me in staat stelde om mijn vaardigheden en kennis te gebruiken om mensen op een betekenisvolle en bevredigende manier te helpen. Ik was eindelijk in staat om balans te vinden tussen werk en leven, en ik was niet meer overweldigd en gestrest. Scherp en humorvol

Terugkijkend ben ik zo dankbaar voor de ervaring die ik met mijn coach heb gehad. Ze hielp me in te zien dat verandering mogelijk was en dat ik controle had over mijn toekomst. Ze liet me zien dat een gevoel voor humor kan helpen om scherp en gemotiveerd te blijven, zelfs als het moeilijk wordt. Ik zie het beeld van al die gele post-its dan weer voor mij.


Ik zou iedereen die vastloopt of onzeker is over zijn of haar carrière willen aanmoedigen om een coach in de armen te nemen. Het heeft de kracht om jou te helpen de beste beslissingen voor jouw toekomst te nemen en om geluk en voldoening in jouw werk te vinden. En als je geluk hebt, vind je misschien zelfs een coach, zoals ik, die je kan helpen om de reis ook een beetje leuker te maken.

Wil jij ook eens op een luchtige manier jouw carrière in beeld krijgen? Stuur mij dan een mail via info@simplyhappyatwork.nl en dan merken we binnen 12 minuten of onze humor klikt.


bottom of page