top of page

Geluk werkt aanstekelijk!

Als je je omringt met gelukkige mensen dan word je daar zelf ook blijer van. Uit een Brits onderzoek uit 2008 blijkt dat gelukkige mensen dichter in elkaars nabijheid zijn. Geluk hangt af van het geluk van anderen waarmee je verbonden bent. Binnen je eigen sociale netwerk ben je verbonden met familie, vrienden, partner en collega’s.

Er ontstaat een sneeuwbaleffect van geluk.


Wonderlijk genoeg blijkt uit ditzelfde onderzoek uit Engeland waar ze meer dan 4500 personen over een periode van 30 jaar hebben geïnterviewd dat op het werk dit besmettelijke effect van geluk minder duidelijk is.Ik ga uiteraard niet tegen gedegen wetenschappelijk onderzoek in en tegelijk heeft Onno Hamburger aangetoond met zijn training Gelukkig werken in het ziekenhuis wat de gevolgen zijn als je meer dan 600 verpleegkundigen bewust maakt van meer werkgeluk. Het ziekteverzuim daalde onder de verpleegkundigen, het aantal burn-out gevallen verminderde en de patiënten waren meer tevreden. De werksfeer werd meer open en transparant en de bereidheid om elkaar aan te spreken was beduidend hoger. Er is zelfs een bezemklas geweest voor de verpleegkundigen die toch ook graag deze training wilde volgen omdat ze het effect van hun collega’s duidelijk ervaarden. Werkt geluk dan toch aanstekelijk?


Luister naar mijn podcast #onderwegnaarWerkgeluk via Soundcloud, Mixcloud, iTunespodcast of Google podcasts. Download deze apps op je mobiel en je kan in jouw eigen tijd luisteren naar mijn podcastshow.


https://soundcloud.com/onderwegnaarwerkgeluk/geluk-werkt-aanstekelijk-onderwegnaarwerkgeluk


Elke donderdag is er een nieuwe aflevering van #onderwegnaarwerkgeluk als onderdeel van Simply Happy at work.


bottom of page