top of page

Hoe slaat de vonk weer over voor je werk?

Bijgewerkt op: 11 apr. 2022Ongetwijfeld ken je dat gevoel. Het is maandagochtend, de wekker gaat en door je hoofd flits de gedachte: 'he bah, de werkweek begint weer.'

Voor één keer is dat geen probleem. Als dat vaker voorkomt dan is het goed om daar wat langer bij stil te staan.


Je hebt het goed voor elkaar op kantoor, het is interessant werk, de collega’s zijn leuk, zeker nu je elkaar weer vaker echt ziet. Op verschillende dossiers kan je je stuk bijten en leer je heel veel. op zich ben je blij met je keuze om te verder te ontwikkelen als advocaat of legal counsel.


Tegelijk is het werk steeds serieuzer en er wordt nog meer van je verwacht. Werkdagen zijn lang, werkdruk is hoog en je bent altijd beschikbaar voor iedereen. Ben je dat ook voor jezelf? (gewetensvraag)


En nu?

Je vraagt je wel eens af: Welke kant ga je op? Wat wil je met je carrière en ook in je privé leven? Je merkt wat rusteloosheid op, je bent iet wat verloren. Je wilt wat meer 'sparkle and joy' in het leven en ook in je werk! Je hebt behoefte aan nieuwe inspiratie en motivatie voor de volgende fase in je leven. Serieus genieten!


In deze blog help ik je hiermee op weg. Tevens heb ik hier een podcast aflevering over opgenomen. Ik heb een mooie oefening voor je die jou helpt om een heldere sprankeling in je leven te brengen.


Het is een job crafting opdracht: wat is belangrijk voor jou? Waar krijg energie van? Uit allerlei onderzoek blijkt dat medewerkers met een duidelijk purpose in hun leven gelukkiger werken (en leven). Zet dit stip aan de horizon en geniet van de reis hier naar toe!


Hoe werkt job crafting? Deze oefening helpt om focus aan te brengen en geeft je inzichten. Aan de hand van een aantal vragen kom je tot een concreet plan waar de vonken vanaf spatten! Neem de tijd om de vragen te beantwoorden.


  • Welke waarden zijn belangrijk in jouw werk? Dat zijn bijvoorbeeld 3 tot 5 begrippen die voor jou als een kompas dienen. Wil je meer uitleg over kernwaarden en hoe je die voor jezelf formuleert? Luister dan naar deze episode van mijn podcast Onderweg naar werkgeluk.


  • Omschrijf voor jezelf “jouw best mogelijke toekomstige zelf” alsof geen enkele belemmering is. Hoe ziet jouw ideale leven er over 5 jaar uit? Wat doe je dan? Waar ben je? Met wie omring je je?


  • Wat zijn jouw doelen? Beschrijf er 3 tot 5 en maak deze concreet. Hoe bereik je die doelen? Wat heb je daarvoor nodig? Naar wie kan je uitreiken voor hulp?


  • Als laatste heb je dan een stappenplan te maken. Elke dag een stap, hoe klein ook. Zo blijf je in beweging en boek je resultaat. Maak er tijd voor, doe het consequent, deel je plannen met je omgeving en geniet vooral van de reis, de weg er naar toe.


Is deze opdracht helpend voor jou en wil je hier langer bij stilstaan? Kom je er zelf niet helemaal uit? Of merk je dat je hier meer tijd voor wilt maken en doe je dat toch niet? Ik help je hier graag bij. In een (gratis) NEXT LEVEL gesprek van 30 minuten gaan we op weg naar jouw nieuwe vonk voor je werk zodat je weer verliefd op je werk wordt.

bottom of page