top of page

Blue Monday: lachen als beste medicijn

Bijgewerkt op: 14 jan.

Lachen wordt vaak beschouwd als de beste medicijn, en dat is niet voor niets. Het heeft tal van voordelen voor onze fysieke en mentale gezondheid en kan zelfs onze relaties met anderen verbeteren. Nu Blue Monday weer in beeld is een goed moment om meer te lachen.Minder stress

Een van de bekendste voordelen van lachen is dat het stress kan verminderen. Als we lachen, produceert onze hersenen endorfines, dat zijn de natuurlijke "feel-good"-chemicals van ons lichaam. Deze endorfines kunnen helpen om stress te verminderen, onze stemming te verbeteren en ons immuunsysteem te versterken. Bovendien kan lachen ook helpen om de spieren te ontspannen en gevoelens van spanning en angst te verminderen.


Lachen is gezond Lachen is ook goed voor onze fysieke gezondheid. Het is aangetoond dat het de bloedcirculatie verbetert, de bloeddruk verlaagt en de zuurstofinname verhoogt. Het kan ook de productie van antilichamen en andere immuunsysteemcellen stimuleren, wat kan helpen om ziektes te voorkomen. Lachen is zelfs in verband gebracht met een langere levensduur, want studies tonen aan dat mensen die een goed gevoel voor humor hebben en regelmatig lachen, langer en gezonder leven.


Lachen maakt gelukkig Naast de fysieke voordelen kan lachen ook een positief effect hebben op onze mentale gezondheid. Het is aangetoond dat het onze cognitieve functie verbetert en onze stemming opkrikt, waardoor we ons gelukkiger en positiever voelen.


Lachen maakt vrienden

Lachen kan ook helpen om onze sociale verbindingen te verbeteren, want het brengt mensen bij elkaar en helpt om banden te versterken. Als we samen lachen met anderen, kan dit helpen om relaties te versterken en de communicatie te verbeteren.


Lachen doorbreekt saaiheid en sleur Lachen is ook een geweldige manier om saaiheid te verlichten en wat plezier en genot aan ons leven toe te voegen. Het kan helpen om de monotomie te doorbreken en wat luchtigheid aan anderszins saaie situaties toe te voegen. Het is aangetoond dat lachen ook de creativiteit en probleemoplossend vermogen verbetert, want het helpt om de geest te ontspannen en nieuwe manieren van denken te openen.

Hoe kunnen we dus meer lachen in ons leven? Een van de beste manieren is om ons te omringen met mensen die ons laten lachen en die onze humor delen. Dat kunnen vrienden, familie of collega's zijn.

Claudia de Breij Het is ook een goed idee om activiteiten en hobby's te zoeken die ons plezier brengen en ons aan het lachen maken, zoals komedies kijken, moppen vertellen of deelnemen aan leuke groepsactiviteiten. De oudejaarsconference van Claudia de Breij of Peter Pannenkoek zijn briljante voorbeelden hiervan.


Lachen geeft een boost

Lachen is echt het beste medicijn, en het is iets waar we allemaal van kunnen profiteren, niet alleen op Blue Monday. Dus de volgende keer dat je je down of gestrest voelt, probeer dan iets te vinden dat je aan het lachen maakt. Het is misschien wel de boost die je nodig hebt om je beter te voelen en je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.


In mijn manier van coachen is lachen een belangrijk onderdeel. Via prikkelende vragen en stellingen komen we snel tot de kern van jouw probleem. Coachen mag ook gewoon leuk zijn, toch?


Spreekt je dit aan? Lachen en ook praten over jouw kwestie op je werk, in je relatie of met vrienden? Neem dan contact met mij op via info@simplyhappyatwork.nl In een klikgesprek van 22 minuten merken we snel genoeg of onze humor overeenkomt en of ik jou in een paar sessies op weg kan helpen.

bottom of page