top of page

Uniek provocatieve ervaring

Nu hoor je het eens van een ander! Een ervaring van een vrouwelijke cliente met provocatieve coaching.


4P's

Provocatief coachen is een unieke benadering van persoonlijke en professionele ontwikkeling die de laatste jaren aan populariteit wint. Het idee achter provocatieve coaching is om cliënten uit te dagen op een manier die zowel ongemakkelijk als krachtig is, je uit je comfortzone duwt en jou helpt jouw doelen te bereiken. En dat allemaal met humor.


Is dit wat voor mij?

Als cliënt die onlangs een provocerend coachingtraject heeft doorlopen, kan ik de impact van deze aanpak beamen. Ik had aanvankelijk mijn twijfels of provocatieve coaching iets voor mij zou zijn, maar ik was al snel overtuigd door de behaalde resultaten en verhalen die ik er en der hoorde.

Toen ik voor het eerst met mijn coach begon te werken, had ik het gevoel vast te zitten in mijn persoonlijke én professionele leven. Ik had al een aantal jaren dezelfde baan en voelde me verveeld en ongeïnspireerd. Ik had ook een aantal persoonlijke problemen waarvan ik voelde dat ze me tegenhielden.


Lastige vragen

Mijn coach begon me meteen uit mijn comfortzone te duwen. Zij stelde mij lastige vragen en liet mij moeilijke waarheden over mezelf en mijn leven onder ogen zien. In het begin was het ongemakkelijk en zelfs pijnlijk. Door de sprekende metaforen, de humor, de grappige situaties begon ik mijn leven meer in perspectief te zien. Gek genoeg werd het overzichtelijker.


Promotie gekregen dus het geld is terugverdiend))

Ik was in staat om de beperkende overtuigingen en gedragingen die me tegenhielden te herkennen en onder ogen te zien. Ik werd zelfverzekerder en assertiever, zowel in mijn persoonlijke als professionele leven. Hierdoor kreeg ik die promotie binnen het team en kon ik stappen zetten in de richting van mijn carrièredoelen op de lange termijn.


Betere relatie met mijn partner: bijvangst

Naast de professionele voordelen zag ik ook een aanzienlijke verbetering in mijn persoonlijke leven. Ik was in staat om mijn relatie met mijn partner en mijn kinderen te verdiepen en mijn gevoel voor geluk is omhoog gegaan. Ik voelde meer controle over mijn leven en meer voldoening.


Persoonlijk afgestemd

Eén van de dingen die ik het meest waardeer aan provocatieve coaching is dat het op de individuele cliënt is toegesneden. Mijn coach nam de tijd om mijn unieke behoeften en doelen te begrijpen en stelde in het traject van een aantal sessies samen dat speciaal was ontworpen om mij te helpen. Elke sessie was anders en sloot aan op dat wat ik nodig had op dat moment.


Humor zorgt voor veiligheid

Een ander ding dat ik waardeer, is dat het een veilige ruimte is om mij uit te drukken, en de coach is er om me door het proces te helpen en te begeleiden. Provocerende coaching is geen gemakkelijk proces, maar het is het zeker waard.


Over het algemeen raad ik provocerende coaching ten zeerste aan aan iedereen die echte veranderingen in zijn leven wil aanbrengen. Het is een krachtige en effectieve manier om beperkende overtuigingen en gedragingen te overwinnen en je doelen te bereiken. Als je klaar bent om de regie over je leven te nemen en je volledige potentieel te bereiken, dan is provocerende coaching zeker het overwegen waard. Lachen is gezond!


Game-changer

Natuurlijk, zoals elke coaching, is het niet voor iedereen weggelegd, maar als je ervoor openstaat, kan het een game-changer zijn. Het is een krachtige manier om je uit je comfortzone te halen en je te helpen je doelen te bereiken. Dus als je het gevoel hebt vast te zitten in je werk en je bent toe aan verandering, overweeg dan om provocerende coaching eens te proberen. Je zult misschien verrast zijn dat je zo ontspannen en vol energie plannen maakt en uitvoert waar je eerst zo tegen op keek en daardoor onmogelijk leken. En het gaat ook super snel, in 6 gesprekken waren we uitgelachen!


Denk jij dat jij dit ook aan kan? Zin in iets anders en toch snel op weg worden geholpen? Mail mij dan via info@simplyhappyatwork.nl voor een klik gesprek van 17 minuten. Niet iedereen kan tegen mijn humor namelijk.

bottom of page