top of page

Valentijn op het werkIn China krijg je bij sommige bedrijven een extra bonus als je een relatie met een collega op het werk krijgt. Gebleken is dat medewerkers vrolijker zijn, meer energie uitstralen, productiever zijn en minder verzuimen als er liefde in hun leven is. Een mooie vorm van geluk op het werk. De werkgever heeft daar graag een bonus voor over.Liefde in een gedragscode

In Nederland heeft 1 op de 5 ondernemingen een gedragscode waar ook iets is opgenomen over liefdesrelaties op het werk. Alsof liefde te beteugelen is binnen kaders, regels en afspraken met elkaar. Ik geloof daar niet in. Wel denk ik dat een open en heldere communicatie van de werkende geliefden bijdraagt aan een positieve werksfeer. Maandagochtend roddelen over de vrimibo en wie wel lang met wie heeft gepraat en geflirt, blijft interessant.


Liefde op het werk geeft energie en werkt aanstekelijk voor iedereen. Ik stem op de partij van de Liefde, ook op het werk.


Valentijn op de werkvloer

In de winkels en supermarkten kan je er niet omheen. Alles is rood en de vorm zijn hartjes. Is het mogelijk om het Valentijnsgevoel mee te nemen naar kantoor? Uiteraard, je kan deze dag gebruiken om veel complimenten uit te delen aan je collega’s. Een post-it op een beeldscherm plakken met de tekst: “je bent een kanjer!” of “wat moeten we zonder jouw glimlach op de afdeling?”. Kijk wat deze aandacht doet met mensen en de sfeer op de werkvloer.


Liefdevolle kantoorlunch

Extra attent is om op Valentijnsdag een liefdevolle lunch te verzorgen per team, afdeling of het hele bedrijf. Laat je fantasie de vrije loop en zet enkel rode producten op tafel zoals jam, aardbeien, radijsjes en bietensalade. Maak een verwarmende liefdessoep of een love salad met granaatappelpitjes. Schrijf op de servetten positieve woorden en neem waar welke onderwerpen over tafel gaan. Misschien komen er wel vaker Liefdevolle kantoorlunches voorbij.
bottom of page