top of page

Werkgeluk is net popcorn

Hoe werkt dat precies? Meer werkgeluk in mijn bedrijf krijgen? Heb je daar een lijst voor die ik kan nalopen en afvinken? Nee, is mijn antwoord. Werkgeluk is als popcorn!
Het klinkt als een goed plan voor 2019: binnen je onderneming, afdeling of team zorgen dat er gelukkig wordt gewerkt. Hoe prettig als er een checklist bestaat om op die wijze werkgeluk te implementeren. Zo werkt werkgeluk niet.


Je kan het vergelijken met een pan op het vuur met maiskorrels. Er zijn altijd korrels die als eerste poppen (de voorlopers). Zij die binnen je bedrijf altijd te vinden zijn om nieuwe dingen uit te proberen. Dan volgen er al snel meer en popt de meeste popcorn uit de pan. Deze medewerkers volgen en doen mee. Als laatste hoor je in de pan nog een paar laatkomers en er zijn altijd maiskorrels die op de bodem blijven liggen.


Zo werkt werkgeluk ook. Er zullen medewerkers zijn die meteen enthousiast zijn en vol energie aan de slag gaan. De meerderheid volgt gedwee. Een paar laatsten heeft niet opgelet of ziet later in dat het positief werkt. Anderen zien er totaal geen heil in.


Uiteraard is dat allemaal in orde en hoort bij een proces om dingen anders te doen binnen je bedrijf, afdeling of team. Bij welke afdeling of team kan Simply Happy at Work langskomen met de Werkgeluk-popcorn pan?bottom of page