top of page

Zijn goede advocaten ook de beste sporters?

Advocaten en topsport. Twee dingen die niet vaak samengaan. Immers, de ene vereist veel papierwerk, lange uren op kantoor en eindeloze kopjes koffie, terwijl de andere atletisch vermogen, vaardigheid en een ijzeren wil om te slagen vereist. Maar wat gebeurt er als je de twee combineert? Nou, laten we zeggen dat het niet bepaald een 'match made in heaven' is.Allereerst staan advocaten bekend om hun liefde voor regels en voorschriften. Ze gedijen in een wereld waar alles zwart-wit is en er geen ruimte is voor ambiguïteit. Topsport daarentegen gaat juist om het verleggen van grenzen en het breken van regels. Sterker nog, sommige van de grootste momenten in de sportgeschiedenis zijn ontstaan door atleten die zich gewaagd hebben om tegen de stroom in te gaan en de dingen op hun eigen manier te doen.


Stel je bijvoorbeeld eens voor dat een advocaat het basketbalveld op stapt. Ze zouden waarschijnlijk de hele wedstrijd ruziën met de scheidsrechter over elke oproep. "Bezwaar, edelachtbare! Dat was duidelijk een overtreding!" zouden ze schreeuwen, volledig onwetend van het feit dat niemand zich zo druk maakt over de regels. Of wat te denken van een advocaat die meedoet aan de Olympische Spelen? Ze zouden uren besteden aan het doorzoeken van het reglement, op zoek naar achterdeurtjes en technische details die ze zouden kunnen gebruiken om een ​​voordeel te behalen. Ondertussen zouden de andere atleten gewoon hun ding doen, zonder zich druk te maken over de details.


Natuurlijk zijn er uitzonderingen op elke regel. Er zijn advocaten die ook topatleten zijn en topatleten met een rechtenstudie. Maar deze zijn schaars. Voor het grootste deel gaan advocaten en topsport samen als olie en water - ze mengen gewoon niet.


Maar wat als we de twee konden combineren? Wat als we een sport konden creëren die speciaal was ontworpen voor advocaten? We zouden het "Legalball" of "Sueball" kunnen noemen of iets even belachelijk. De regels zouden ongelooflijk complex zijn, met veel achterdeurtjes en uitzonderingen die alleen advocaten zouden begrijpen. En de atleten zouden allemaal verplicht zijn om pakken en stropdassen te dragen, alleen om de zaken nog moeilijker te maken.


Ik hoor de bezwaren van de advocaten al. "Maar dat is niet eerlijk!" zouden ze zeggen. "We willen geen sport die alleen voor ons is ontworpen. We willen op een gelijk speelveld concurreren, net als iedereen." En ze zouden gelijk hebben, natuurlijk. Maar dat betekent niet dat we geen lol kunnen hebben ten koste van hen.


Tot slot gaan advocaten en topsport niet echt samen. Maar dat betekent niet dat we geen plezier kunnen hebben om hun kosten. Of het nu gaat om het kijken naar een advocaat die een marathon probeert te lopen in een driedelig pak of om je een wereld voor te stellen waarin Legalball het nieuwe nationale tijdverdrijf is, er is geen gebrek aan hilariteit in deze onwaarschijnlijke combinatie.


Ben jij advocaat en wil jij excelleren in je vak en ook een leuk mens zijn? Neem dan contact met mij op via info@simplyhappyatwork.nl voor een klikgesprek over de regels en reglementen van het wetboek van geluk!

bottom of page