top of page

De Overgangsbingo: Een eenvoudig en leuk spel op de werkvloer: nu ook voor mannen beschikbaar!

De overgang - een fase in het leven van elke vrouw die gepaard gaat met een wirwar aan fysieke en emotionele veranderingen. Van opvliegers tot stemmingswisselingen, de symptomen kunnen overweldigend zijn. Maar wat als we deze ervaring omzetten in iets ludieks?

Welkom bij de Overgangsbingo, een eenvoudig spel voor iedereen die hun klachten willen herkennen omarmen met een vleugje humor. Dus ook voor de mannelijke manager of jongere stagiaire. Iedereen kent tenslotte een vrouw in zijn of haar leven in deze fase!


spel voor op de werkvloer: nu ook voor mannen
Overgangsbingo

In de wereld van de Overgangsbingo draait alles om erkenning en verbondenheid. Elk persoon krijgt een bingokaart met verschillende symptomen van de overgang, variërend van nachtelijk zweten tot vergeetachtigheid. Het doel is simpel: verzamel zoveel mogelijk klachten en roep BINGO! Tip voor de man: denk aan een vrouw tussen de 40 en 55 jaar in jouw directe omgeving en doe lekker mee!


De sleutel tot dit spel is het delen van ervaringen. Terwijl iedere speler de bingokaarten invullen, ontstaat een gevoel van saamhorigheid. Plotseling ontdekken ze dat ze niet alleen zijn in hun strijd tegen opvliegers of hun verlangen naar een goede nachtrust. De Overgangsbingo verandert in een platform voor openheid en steun, waar vrouwen hun verhalen en strategieën kunnen delen voor het omgaan met deze uitdagende fase van het leven. Voor de man: luister goed!


Maar laten we niet vergeten dat de Overgangsbingo ook een komische noot heeft. Want laten we eerlijk zijn, soms is lachen het beste medicijn. Van het verbergen van zweetplekken tot het vinden van je bril op je hoofd, de absurditeit van sommige symptomen kan niet worden genegeerd. De Overgangsbingo moedigt vrouwen aan om te lachen om zichzelf en de alledaagse gekheid van de overgang. Tip voor iedereen: BINGO kan een mooie ijsbreker zijn voor dit soms lastige onderwerp.


Hoewel de Overgangsbingo luchtigheid en humor brengt, mogen we niet vergeten dat de overgang een serieuze zaak is. Veel vrouwen ervaren intense fysieke en emotionele uitdagingen die hun kwaliteit van leven en dus op het werk kunnen beïnvloeden. Ziekteverzuim is best groot in deze fase. Daarom is het essentieel om naast het spel ook ruimte te bieden voor serieuzere gesprekken en ondersteuning. Tip voor de mannelijke collega: wees nieuwsgierig en open.


In een wereld waar de overgang nog steeds een taboe-onderwerp kan zijn, biedt de Overgangsbingo een frisse kijk. Het doorbreekt het stigma door openheid en verbondenheid te bevorderen, terwijl het tegelijkertijd een glimlach op het gezicht van elke deelnemer tovert.


Dus dames en heren, -vraag de bingokaarten bij mij aan en- laten we onze bingokaarten invullen en onze klachten omarmen met een knipoog en een lach. Want in de wereld van de Overgangsbingo zijn we allemaal winnaars - of we nu BINGO roepen of gewoon genieten van het spel.


Heb je interesse in de bingokaarten? Stuur dan een mail naar info@simplyhappyatwork.nl en je ontvangt de kaarten in je mailbox.


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page