top of page

Het hebben van een prima baan is de grootste hindernis naar je Droombaan!

Mag ik je een persoonlijke vraag stellen? Hoe is het op je werk? Ben je nog blij met je baan? "Prima" is dan een vaak gehoord antwoord. Je hebt tenslotte een leuke baan met gezellige collega's en je verdient een aardige boterham. Je kan met vakantie met je partner en kinderen en er is ook nog extra geld voor een weekendtripje met vrienden. Wat wil een mens nog meer?Droombaan

Ook daarop is een simpel antwoord: een Droombaan! Een baan waar je volledig tot je recht komt, al je talenten kan inzetten. Je vol energie elke dag aan begint en vervolgens ook met een grote glimlach weer huiswaarts keert. Je hebt eigenlijk best zin in die routineklusjes die nu eenmaal bij het werk horen omdat je je bewust bent waar je dit voor doet. Dit klinkt toch als muziek in je horen?


Waarom is dit nog een droom en geen werkelijkheid in jouw leven?   De meeste medewerkers in Nederland hebben een prima baan. Ze kunnen met gemak een lijst met nadelen opnoemen en daartegenover staan de standaard voordelen (lees: zekerheden). Je kan je hypotheek betalen, je rijdt een fijne auto en je kan op reis in de zomer.


Lessen in werkgeluk

Als ik vertel over mijn teacher-schap en dat ik les geef in Werkgeluk, dan fronsen de wenkbrauwen. Als ik ze vervolgens uitnodig om een les bij te wonen dan is meestal het antwoord dat ze best tevreden zijn in hun huidige functie. Maar je wilt toch die Droombaan? Waar je ogen van stralen als je er over vertelt, waar je eindeloos over kan vertellen en steeds enthousiast wordt als je een medestander vindt. Het is bijna als verliefdheid en super besmettelijk.


De keuze is reuze

Ik vraag door over hun talenten, kwaliteiten, passie en missie. Waar ben je nu echt goed in? Al snel komt het gesprek over beslissingen nemen en keuzes maken. Als je je droombaan achter najaagt, dan kan het zijn dat je minder gaat verdienen. Tegelijk kom je veel meer plezier in je baan tegen en ben je veel gelukkiger.


Welk beeld zal je dochter bijblijven: jij in een tweedehands autootje zingend achter het stuur en glimlachend voor oor tot oor of jij in een glimmende wagen met een tevreden lachje?


Het hebben van een prima baan is het grootste obstakel naar het leven in je Droombaan!

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page