top of page

Ik praat met een coach en het helpt mij!

Als werkgelukexpert en provocatieve coach vandaag een serieus onderwerp om mee te beginnen. Maar wees gerust, ik zal mijn best doen om er een humoristische draai aan te geven. Het gaat namelijk over een mogelijk taboe in Nederland: het bespreken van werkproblemen met een coach.

Laten we eerlijk zijn, wie heeft er niet wel eens een probleem op het werk? Het kan variëren van vervelende collega's tot een baas die het bloed onder je nagels vandaan haalt. Maar weet je wat de oplossing kan zijn? Een coach! Ja, echt waar! Een getrainde professional die je kan helpen om je persoonlijke en professionele uitdagingen te begrijpen en te overwinnen. Bij je vrienden lucht je je hart en een coach stelt jou eerlijke vragen die jou ruimte geven.


Toch lijkt het erop dat er in Nederland een taboe rust op het bespreken van werkproblemen met een coach. Misschien denken mensen dat het raar is om toe te geven dat je hulp nodig hebt, of dat het bespreken van deze problemen met een coach veel te serieus is. Maar geloof me, het is helemaal niet zo eng als het klinkt.


In feite is het bespreken van werkproblemen met een coach juist heel normaal. Het is een manier om te investeren in je eigen welzijn en om te zorgen dat je beter presteert op je werk. En het kan ook nog eens leuk zijn! Je kunt een beetje flirten met je coach, of grapjes maken over die ene vervelende collega. Niets is te gek!


En hoewel het bespreken van werkproblemen natuurlijk wel serieus kan zijn, hoeft het niet altijd zo te zijn. Soms kan het helpen om de boel een beetje te relativeren en er een grapje over te maken. Wie weet, misschien krijg je wel de beste inzichten tijdens een lachbui! Je neemt letterlijk afstand en op die manier zie je de dingen weer helder.


Dus, laten we het taboe doorbreken en openlijk praten over onze werkproblemen met een coach. Het is niet alleen normaal, maar het kan ook nog eens heel vermakelijk zijn. En wie weet, misschien wordt het wel je nieuwe favoriete hobby! Zet het ook niet in als laatste redmiddel. Een auto gaat ook jaarlijks naar de APK keuring dus waarom niet ook je werk en jouw carrière en ambities!


Laten we erom lachen en het allemaal een beetje minder serieus nemen. Want uiteindelijk gaat het erom dat we ons allemaal goed voelen op het werk. En als een coach daarbij kan helpen, waarom zouden we dat dan niet doen?


Wil jij ook eens je werk onder de loep nemen met een coach? Stuur mij dan een mail via info@simplyhappyatwork.nl en dan plannen we een klikgesprek in van 14 minuten!


1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page