top of page

Wie niet gelukkig is op zijn werk is doet niet meer mee!

Oké, laten we dit onderwerp eens vanuit een ander perspectief bekijken: Moeten we altijd maar gelukkig zijn op het werk? Eerlijk gezegd, als we altijd maar gelukkig moeten zijn op het werk, dan kunnen we net zo goed de hele dag in een ballenbak rondspringen terwijl we ijsjes eten, toch?

Maar serieus, laten we eerlijk zijn. Het leven is niet altijd een feestje en werk kan soms behoorlijk saai of zelfs stressvol zijn. Soms voelen we ons net als die kamerplant die te weinig water heeft gekregen en langzaam begint af te sterven. Maar hé, misschien hebben we gewoon wat mest nodig om te groeien en bloeien!

Geluk is natuurlijk belangrijk, maar we kunnen niet verwachten dat ons werk ons elke dag gelukkig maakt. Het gaat erom dat we een balans vinden tussen geluk en vervulling op het werk. Als je geen zin hebt om naar je werk te gaan, probeer dan eens een nieuw kapsel of koop een nieuwe outfit om je motivatie te boosten. Of vraag je baas om een schommel of glijbaan in het kantoor te installeren. Dat zal zeker wat leven in de brouwerij brengen!

Maar serieus, werk kan ons veel meer bieden dan alleen geluk. Het kan ons ook een gevoel van doel en zingeving geven, en ons helpen te groeien en sterker te worden. En laten we eerlijk zijn, soms zijn het de uitdagingen en moeilijke momenten op het werk die ons juist sterker maken. Zoals mijn oma altijd zei: "Wat je niet doodt, maakt je alleen maar sterker."

Dus laten we ons niet te veel druk maken over het altijd maar gelukkig zijn op het werk. Focus op het vinden van balans en plezier op het werk en in ons leven als geheel. En als je echt een boost nodig hebt, ga dan gewoon naar de ballenbak!


Spreekt deze nuchtere kijk op werkgeluk jou aan? Wil jij ook coaching down to earth en vooral praktisch met humor? Neem dan contact met mij op via Info@simplyhappyatwork.nl


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page