top of page

Grijze haren verf je en de overgang omarm je!

Lieve hardwerkende dames tussen 40 en 55 jaar,Het is tijd om de overgang te omarmen als een nieuwe reis in ons werkende leven. Je weet wel, die fase waarin je lichaam besluit om een eigen willetje te hebben en je stemming lijkt te dansen op een rollercoaster? Maar hey, laten we dit niet laten uitlopen tot een drama! (want helaas is het voor een aantal vrouwen echt grote ellende!) 


Met een beetje humor en een paar praktische tips, kunnen we deze nieuwe fase met een knipoog tegemoet treden.
Opvliegers? Wees creatief!


Het voelt alsof je spontaan in brand kunt vliegen, maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er eigenlijk een open haard nodig? Probeer in plaats daarvan wat creatieve oplossingen: neem een draagbare ventilator mee (je wordt de beste vriendin van je collega's in de vergadering), of kijk eens naar kleding gemaakt van ademende stoffen en draag laagjes. En vergeet niet om een flesje water bij de hand te hebben - hydratatie is de sleutel!Stemmingswisselingen? Omarm het drama!


Soms voel je je als een emotionele achtbaan waar je geen controle over hebt. Maar weet je, het kan ook leuk zijn! Laat je innerlijke drama queen naar buiten komen en organiseer een 'emotionele karaokeavond' met je vrienden. Lachen gegarandeerd!Vermoeidheid? Koffie is je beste vriend, maar overdrijf niet!


Laten we eerlijk zijn, soms voelt het alsof de energie gewoon uit je lichaam wordt gezogen. Maar voordat je jezelf onderdompelt in een bad van koffie, probeer eens wat andere manieren om je energie een boost te geven. Een korte wandeling buiten kan wonderen doen voor je humeur en energieniveau. Ik doe zelf 3x per dag een 3tal eenvoudige oefeningen en het stroomt weer. En vergeet niet om 's avonds op tijd naar bed te gaan - je verdient die schoonheidsslaapjes!Flexibiliteit op het werk? Vraag ernaar!


Als werkende vrouwen hebben we het recht om flexibiliteit op het werk te vragen. Of het nu gaat om het aanpassen van je werktijden om die vervelende opvlieger te vermijden, of het regelen van thuiswerkdagen wanneer je je gewoon niet kunt concentreren op kantoor. Wees niet bang om voor jezelf op te komen en te vragen om de ondersteuning die je nodig hebt.Grijze haren? Verven maar!


En laten we het hebben over die grijze haren die opeens opduiken als paddenstoelen na een regenbui. Geen paniek! Een bezoekje aan de kapper voor een frisse kleur kan wonderen doen voor je zelfvertrouwen. En als je het leuk vindt, kun je zelfs wat experimenteren met nieuwe kleuren - wie zegt dat roze haar alleen voor pubers is?Dus dames, laten we deze nieuwe fase van ons leven omarmen met een flinke dosis humor en een paar praktische tips in onze handtas. Samen kunnen we door de overgang navigeren en er zelfs een beetje plezier aan beleven!Met een knipoog, zweetdruppel en een brede glimlach,PS naast deze tips is het ook goed om een goed gesprek met je huisarts/gynaecoloog te hebben. Er zijn genoeg ondersteunende middelen om naast humor en een gezonde leefstijl je te helpen. 


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page