top of page

Happy monday in de overgang

Afgelopen maandag werd ik heel lastig wakker, ik had zo diep geslapen. De werkweek stond op het punt van beginnen. Opstaan, douchen en aankleden ging super traag alsof gewichten aan mijn benen waren gehangen. Het was echt een langzaamaandag. Te laat van huis, mijn metro gemist en nu ik toch al te laat was mijn tempo daarop aangepast. Ik kwam toch nog op tijd voor de dagelijkse dagstart. Ik gaf daar meteen aan een wel hele trage start te hebben. Extra kopje koffie, raam open gezet en laptop open geklapt en aan de slag. Tussen twee gesprekken in nog een vrolijk dansje gedaan.


Wonderwel werd het niet beter. Mijn armen en benen voelden heel zwaar en dat bleef zo; ook na een lunchwandeling met mijn energieke collega. Ik loop mijn vermoeidheid er wel even uit met een flink tempo en frisse lucht, dacht ik nog. We hebben er samen wel erg om kunnen lachen.Om 15 uur na al mijn coachgesprekken van deze dag merkte ik ook nog duizeligheid op. Na wat geschuif in mijn agenda en nog 2 belletjes naar opdrachtgevers ben ik huiswaarts gegaan. Vertragen en rusten riep mijn lichaam en ledematen.Ik lag om 19 uur te slapen en gelukkig werd ik meer uitgerust en fit wakker de volgende dag. Ik was er weer, gelukkig maar))Ik ben 52 jaar en ik zit vol in de overgang en dan word je zomaar overvallen door een zware deken van verlammende vermoeidheid en complete futloosheid. En een ander moment weer door de andere (meer dan 50) symptomen/klachten. Never a dull moment!In mijn vak als loopbaancoach ben ik dan in staat mijn agenda om te gooien en te luisteren naar de heerlijke hormonale schommelingen in mijn lichaam. Het voordeel van een zelfstandige en ervaren vrouw zullen we maar zeggen.Hoe kan je dit aanpakken en verzachten?1. Niet alle vrouwen zijn zich bewust van de krachtige invloed van de menopauze op je leven, werk en gezondheid. We wuiven het liever weg, onder het tapijt alsof het niet bestaat.


2. Luisteren naar je lichaam (want die weet het als eerste en ook echt als de beste) is een vak en kan je leren, trainen en oefenen. Begin vandaag!


3. Praat erover met je vriendinnen, moeder&zussen, collega's, manager en eigenlijk iedereen om je heen!


4. Overleg met huisarts of gynaecoloog op welke manier zij jou kunnen ondersteunen.


5. Gezonder eten, meer wandelen, veel dansen, heerlijk lachen en extra veel water drinken, potten dure vitamines slikken, minder wijntjes en lekkere koffie drinken is uiteraard altijd verstandig (voor ieder mens))Ik ben benieuwd hoe het de komende maandag zal gaan! Jij ook?


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page