top of page

Nergens zin meer in!

Bijgewerkt op: 7 mrt.

Het Mysterie van de Verdwenen Energie: Overgangsvermoeidheid met een Knipoog

Oké dames, laten we eerlijk zijn: de overgang is als een onvoorspelbare achtbaanrit waarbij opvliegers en stemmingswisselingen je elke dag verrassen. Maar laten we eens een ander onderbelicht aspect van deze levensfase onder de loep nemen: het energietekort dat je soms het gevoel geeft dat je een wandelende zombie bent. Ja, we hebben het over die momenten waarop zelfs het idee om de afstandsbediening te pakken te veel lijkt. Totaal geen puf om nog maar iets te ondernemen. Laten we een duik nemen in dit frustrerende fenomeen van de overgang.

Waar is mijn Energie Gebleven?

Je staat op, je hebt je ontbijt gehad en je staat klaar om de wereld te veroveren... totdat je je realiseert dat je zo'n beetje alle energie van de vorige avond opgebruikt hebt om de trap op te lopen. Wat is er gebeurd? Welkom bij het circus van hormonen, slaapstoornissen en plotse humeurschommelingen die je energiereserves leegzuigen.


1. De Hormonale Hoogstandjes: Oestrogeen en progesteron zijn als die vrienden die plotseling besluiten een vakantie te nemen zonder jou op de hoogte te stellen. Dit gebeurt al rond de leeftijd van 40! Het resultaat? Een energiecrash die zelfs een koffiezetapparaat niet kan oplossen.

2. Slaapdrama's: Wie heeft er 's nachts slaap nodig als je in plaats daarvan een gratis sauna-ervaring kunt krijgen? Nachtelijk zweten, veelvuldig wakker worden en slapeloosheid zijn als de slechte gasten op je feestje die gewoon weigeren te vertrekken.

3. Emotionele Rollercoaster: Huilen om een reclamespotje voor hondenvoer? Welkom in de wondere wereld van de overgang, waar zelfs je emoties op vakantie lijken te zijn.


Overleven met een Knipoog

Dus, hoe gaan we om met dit energietekort en blijven we niet alleen overleven maar ook lachen? Hier zijn een paar suggesties:

1. Prioriteiten stellen: Laten we eerlijk zijn, de afwas kan wachten. Focus je op de dingen die er echt toe doen en laat de rest over aan de magie van morgen. Soms steken je huisgenoten opeens de handen uit de mouwen (geef ze wel eindeloos complimenten hiervoor)

2. Leefstijlveranderingen: Een beetje beweging, een gezond dieet en het vermijden van cafeïne na 3 uur 's middags kunnen wonderen doen voor je energieniveau. En ja, dat betekent ook afscheid nemen van die late night espresso. Slik ook die peperdure pillen, vitamines en mineralen.

3. Lachen om jezelf: Soms is de beste remedie tegen vermoeidheid gewoon een goede dosis humor. Lach om die momenten waarop je je sleutels in de koelkast vindt en herinner jezelf eraan dat je niet alleen bent in deze gekke rit genaamd de overgang. Delen is helen!


Conclusie: Energieherstel met een Knipoog

Dames, laten we samen dit avontuur van de overgang trotseren met een lach op ons gezicht en een grote pot koffie binnen handbereik. Ja, het energietekort kan soms voelen als een ware uitdaging, maar met een beetje humor, zelfzorg en een flinke dosis begrip voor onszelf, kunnen we deze fase van ons leven met glans doorstaan. Dus, laten we onze kruiken vullen met humor en onze energie terugwinnen, stap voor stap, lach voor lach.


Wees je bewust van de overgang, praat er over en vraag kundige hulp van je huisarts, overgangsconsulente of gynaecoloog. Wil je eerst meer informatie en een lijst van die ellendige symptomen? Kijk dan nu hier.35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page